Detail plafond uitbouw.

Een oude uitgeleefde ruimte verbouwen tot een moderne ruimte waar het weer prettig wonen en werken is, waar mogelijk met nog oude elementen erin verwerkt. Dat zijn de verbouwingen waar Timmerbedrijf T. Ruigrok haar klanten goed mee kan helpen.
In de loop van de jaren hebben zowel woonhuizen als zakelijke panden een aangepaste indeling en aanzicht gekregen.
Ook uw wensen kunnen gerealiseerd worden indien. Hiertoe werken wij – waar nodig – samen met een geselecteerd aantal vakkundige metselaars, elektriciens en lassers.
Hieronder staan enkele foto’s van recente projecten.

Een zonnige aanbouw
De bestaande situatie was een relatief kleine, donkere en smalle woonkamer met een verouderde, kleine keuken.
De klant had een aantal wensen:

  • Beduidend meer lichtinval krijgen.
  • Vergroten van de woonruimte.
  • Moderniseren van de keuken.

Er is een overzichtelijke lichte leefruimte voor deze klant gemaakt, voorzien van alle comfort. Dit is gerealiseerd door de indeling van het huis aan te passen, de keuken bij de kamer te trekken en door een lichtstraat te realiseren.

Het maken van een aanbouw met openslaande deuren naar de tuin.

Halverwege het maken van de aanbouw met openslaande deuren naar de tuin.

Detail van de dakconstructie.

Detail van de stalen binten in de dakconstructie.


De lichtstraat voorzien van veiligheidsglas

In het dak van de aanbouw een lichtstraat – voorzien van veiligheidsglas – waardoor een grotere huiskamer is gerealiseerd met behoud van veel daglicht.

Detail van de lichtstraat

Detail van de lichtstraat in de aanbouw.


Het resultaat vanuit de tuin.

Het resultaat vanuit de tuin.

Een uitbouw die veel ruimte geeft
Deze klant wilde van een totaal uitgeleefd arbeidershuisje dat altijd in de verhuur is gewest een woonpaleisje maken, waarbij een grote wens was om de plafonds terug te brengen naar de originele hoogte en het huis te voorzien van een optimale geluidsisolatie.
Deze woning was in zeer slechte staat, waardoor het gehele huis, met uitzondering van de voorgevel, gesloopt is en vervolgens geheel opnieuw opgebouwd.

De achtergevel.

De achtergevel van een oud rijtjeshuis dicht bij de binnenstad van Delft.

De achtergevel is verwijderd.

De achtergevel is verwijderd.


Wapening op de vloer

De vloer is uitgegraven, voorzien van isolatie, waarop de – op de foto goed zichtbare – wapening is aangebracht. De vloer is zodanig voorbereid dat er geen contact wordt gemaakt met de muren i.v.m. geluidsoverlast.

Veranda van Douglas Pine, gebruik makend van oud-hollandse dakpannen.

De veranda van het tuinhuis van bakkerij en koffie & theeschenkerij Theo Hoek B.V. in Schipluiden is eveneens een voorbeeld van een project waarbij de firma T. Ruigrok verantwoordelijk is voor het ontwerp en realisatie.
De wens van de klant was om een overdekte ruimte te maken waar het met een drankje en hapjes uit de bakkerij prettig vertoeven is met uitzicht op de ruime tuin.
Deze veranda is volgens de wens van de klant ontworpen in stijl met de omgeving en is goed geïntegreerd in het historische centrum van het Westlandse Schipluiden. Het metselwerk is onder regie uitgevoerd door een onderaannemer. Het hout dat in de constructie gebruikt is is Douglas Pine afkomstig van de Hoge Veluwe. De dakpannen zijn oud-hollandse dakpannen.

De achtergevel voor de veranda.

De achtergevel waar de veranda tegen aan moet worden geplaatst.

Aanzicht veranda thee- en koffieschenkerij

Aanzicht veranda thee- en koffieschenkerij in Schipluiden.


Detail van de dakconstructie.

Detail van de dakconstructie.

Binnenzijde van de zijgevel van de veranda.

Binnenzijde van de zijgevel van de veranda.


Zijgevel van de veranda.

Zijgevel van de veranda waarin een authentiek stalraam is opgenomen.