Posterlijst van iepenhout.

8 oktober 2015 | Posted in ambachtelijk timmerwerk, hout uit regio, klant wensen, speciaal werk | By

Zoals bekend maakt de firma Ruigrok bij voorkeur meubelstukken uit massief hout, waarbij vaak de ruwe gezaagde planken uit de stam het uitgangspunt vormen. Er blijven stukken hout over wanneer de onderdelen van een meubelstuk uit een stam worden gezaagd en verder bewerkt. Dat geldt ook voor het iepenhout dat resteert wanneer de planken van een tafelblad uit een stam worden gezaagd.
Het zaagplan wordt natuurlijk altijd zo uitgewerkt dat er zo min mogelijk verspilling ontstaat. Toch is een zaagplan natuurlijk niet zo uit te werken dat er helemaal geen “resthout” overblijft, gelet op de grillige vormen van het uitgangsmateriaal.
Toen bakker Theo Hoek bij Theo Ruigrok de wens neerlegde om een lijst te maken voor een poster, kwam al snel het idee op om deze te maken uit resthout. En dat moest voor Theo Hoek natuurlijk resthout zijn van iepenhout, omdat de poster over loofbomen naast de iepen tafel zou worden opgehangen.
Zoals te zien op de foto’s hangt de poster nu in een unieke lijst op een bijzondere plek bij bakker Hoek.


Het is een bijzondere lijst die gemaakt is van het resthout van de iepentafel waar de lijst naast hangt.

Het is een bijzondere lijst die gemaakt is van het resthout van de iepentafel waar de lijst naast hangt.De iepenhouten lijst met poster, gereed om afgeleverd te worden bij de klant.

De iepenhouten lijst met poster, gereed om afgeleverd te worden bij de klant.
De lijst aan de muur bij de klant.

De lijst aan de muur bij de klant.Detail van het resthout waaruit de lijst is samengesteld.

Detail van het resthout waaruit de lijst is samengesteld.


Be the first to comment.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>