Naamschild

Naamschild

In de loop van de jaren is de firma T. Ruigrok zich steeds meer gaan richten op klanten die in karakteristieke, vaak wat oudere huizen wonen, en de behoefte hebben om met behoud van de sfeer aanpassingen te maken.
Deze klanten hebben gevarieerde wensen op het gebied van meubelen, ambachtelijk timmerwerk en verbouwingen waarbij wij hen graag ter wille zijn.

Wensen met betrekking tot maatwerk meubelen bespreken we altijd met onze klanten, waarbij  schetsen en computertekeningen worden gebruikt. Vervolgens kunnen wij de klantwensen vrijwel altijd honoreren door onze toegang tot verschillende houtsoorten en de bewerkingsmogelijkheden die wij hebben dankzij ons vakmanschap en ons machinepark.
Wij hebben relaties met houtleveranciers die de meest uiteenlopende houtsoorten kunnen leveren. Omdat steeds meer klanten het waarderen om inlands hout te gebruiken hebben we zelf een houtopslagplaats met verschillende houtsoorten. Zo hebben wij een  grote voorraad (gewaterd) iepenhout, kersenhout en eiken hout. Het iepenhout is uit de directe omgeving, en is afkomstig van de Maasboulevard in Schiedam waar de reusachtige iepen door ziekte rond 2008 gerooid moesten worden, waarna ze jaren in de Schiedamse grachten gewaterd zijn.
Het maken van een meubel start bij de keuze van het hout, vervolgens moet dit hout bewerkt worden tot de gewenste vorm. Sommige werkzaamheden leveren de beste resultaten op als deze handmatig worden uitgevoerd met bijvoorbeeld handschaven en beitels. Andere werkzaamheden kunnen goed uitgevoerd worden met houtbewerkings machines. De machines in onze houtbewerkingswerkplaats behoren tot de meest nauwkeurige ter wereld, en samen met ons vakmanschap resulteert dit dan ook altijd in meubelen van hoge kwaliteit die veel toevoegen aan het woongenot van onze klanten.

De klanten die wij kunnen helpen met onze diensten met betrekking tot ambachtelijk timmerwerk zijn op zoek naar mooi afgewerkte resultaten. Wij zijn in staat om zeer precies en netjes te werken door onze ervaring met maatvoering en nauwkeurig werken die nodig zijn om kwalitatief hoogwaardige meubelen te maken . Deze eigenschappen worden dan ook zeer gewaardeerd door klanten die timmerwerk willen inpassen in de woonomgeving. Voorbeelden van wensen die wij op dit gebied kunnen honoreren zijn maatwerkkeukens, inbouwkasten en bedombouwen.
Veel van de afwerking doen wij zelf, zeker wanneer dit ambachtelijk zijn. Waar spuit- en lakwerk gewenst is werken wij al jaren naar volle tevredenheid samen met een verfspuiterij die deze werkzaamheden onder onze regie verrichten.

De verbouwingen die de firma T. Ruigrok als hoofdaannemer uitvoert zijn merendeels aan oude huizen. Dit zijn projecten waar het houtwerk een belangrijk onderdeel is. In de meeste gevallen zijn wij dan ook het aanspreekpunt voor de klant, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de regie over, en de kwaliteit van de werkzaamheden van de overige vakmensen.
Voorbeelden van dergelijke projecten zijn houten serres en andere aanbouwen, structurele verbeteringen van woonkamers, realiseren van dakopbouwen en vervanging van verteerde deuren, ramen en kozijnen door nieuwe elementen in de originele stijl.

Op deze video ziet u hoe gebruik wordt gemaakt van moderne apparatuur voor ambachtelijke verbindingen.
Het ambachtelijke proces van stoombuigen van iepenhout voor gebogen onderdelen van meubels.